Salo Marathon Club

PIKKUJOULUJUOKSU SALON UUSIN JUOKSUTAPAHTUMA:

 TEKSTI: Salon Seudun Sanomat/Jarmo Laakso vuonna 2002

vitsi

Salon Marathon Club ry. järjestää sunnuntaina Pikkujoulujuoksun. Juoksu on kuin jatkoa syksyn aikana Salon ympäristökunnissa järjestetyille hölkkätapahtumille.

Pikkujoulujuoksun 10 kilometrin lenkki on sama kuin Salon kevätjuoksussa eli suuntautuu urheilupuiston edustalta Ylhäistentietä ja takaisin tullaan Perniöntietä.

Tapahtuma on SMC:ltä jo neljäs vuosittainen, perinteiseksi suunnitelluista juoksuista. vuoden viimeinen on sitten uuden vuoden aattojuoksu, joka juostaan viitenä noin kahden kilometrin lenkkinä urheilupuiston läheisyydessä.

Pikkujoulujuoksusta on idean isänä ollut salolaisen Anders Mwegeranon mukaan saada tapahtumasta lämminhenkinen juoksijoiden rauhanomainen kokoontuminen.

- Kilpailun jälkeen on vielä yhteinen ruokailu ja seurusteluhetki. Näin saadaan koottua kilpailu-ajatuksia ympäri vuoden olleista juoksuista, tavoittelee Mwegerano tapahtuman tunnelmaksi.

Nyt toteutettavaan ensimmäiseen pikkujoulujuoksuun järjestäjät toivovat juoksijoita vähintään kaksikymmentä, mutta tiedustelujen perusteella saattaa määrä olla lähempänä neljääkymmentä.

Pakkasrajaa juoksulla ei ole. Toteutuihan viime vuoden joulukuussa ensimmäinen Salo Maratonkin 16-asteen pakkasessa.

- Matka on niin lyhyt, ettei pakkanen siinä niin pääse haittaamaan, kuittaa Mwegerano arvelut pakkasen vaikutuksista.